Fri frakt Diskreta paket Faktura eller kortbetalning

11 anledningar till att kvinnor har svårt att få orgasm

Anledningar till att du har svårt att få orgasm

En del kvinnor har svårt att få orgasm och faktorerna kan vara många. En del anledningar kan påverka förmågan att få orgasm kan tex vara hormonstatus, ålder, den sexuella upplevelsen, allmän hälsa. Det finns studier som visar att de flesta kvinnor klarar av att få orgasm genom onani och att upp till 50% får aldrig orgasm när man enbart har samlag. Mellan 10-40% av alla kvinnor har svårigheter att få orgasm.

Här ska ni få några av de anledningar man kunde komma fram till i en omfattande studie som gjordes av Rowland, Cempel och Tempel som studerade och undersökte ca 900 kvinnor i sin studie Women's Attributions Regarding Why They Have Difficulty Reaching Orgasm

anledningar till att kvinnor har svårt att få orgasm

 1. Jag är inte intresserad av att ha sex med min partner.
 2. Min partner verkar inte intresserad av att vilja ha sex med mig.
 3. Jag tycker inte om att ha sex med min partner.
 4. Min partner verkar inte tycka om att ha sex med mig.
 5. Jag har inte blivit tillräckligt upphetsad / stimulerad under sex.
 6. Jag är inte tillräckligt våt/fuktig i underlivet när vi har sex.
 7. Jag upplever smärta och / eller irritation under sex.
 8. Sexakten går för snabbt, det går för fort
 9. Jag är obekväm eller självmedveten om min kropp / utseende.
 10. Jag tycker att medicineringen eller ett medicinskt tillstånd stör en orgasm.
 11. Jag känner mig stressad vilket / eller ångest gör det svårt att få en orgasm.

Stress, ångest relaterade nästan 58% till som anledning. 48% tyckte också att en anledning ofta var att man fick för lite stimulans och inte blev tillräckligt upphetsade. 40% tyckte att det ofta gick för fort och att man inte fick tillräckligt med tid på sig. Så det är ganska uppenbart att många av kvinnorna ser flera olika anledningar som kan kopplas till varandra.

Enkla tips kanske kan vara att satsa lite mer tid på ett bra förspel, ta bort stressen och låt det ta den tid som behövs, använd glidmedel för att underlätta och minska på eventuell smärta. Givetvis så får ni rådet av oss att använda sexleksaker. Ett förspel eller ett avslut med en bra sexleksak är helt oslagbart. Varför inte prova Satisfyer eller Womanizer som ger nästan 90% av alla kvinnor orgasm.


BUTTERFLY KISS VIBRATOR← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Black Friday kod 15%!